MAUREEN MURNAN CSNU

Maureen Murnan

Maureen toimii ohjaajana toisinaan erilaisissa Valonsillan tapahtumissa. 


Maureenin oma esittely

Olen ollut opettajana Arthur Findlay Collegessa vuodesta 1994 lähtien. Mediumismi ja transsi ovat aina olleet intohimoni. Auran värit kiehtoivat minua myös, ja suoritinkin tutkinnon väriparannuksessa.

15 vuoden ajan kävin joka vuosi Pohjois- ja Etelä-Dakotassa, jossa asuin lakota-intiaanien reservaateissa. Lisäksi kävin Floridassa ja Pohjois-Carolinassa cherokee-intiaanien luona. Sinä aikana shamanismi alkoi kiinnostamaan minua erittäin paljon, ja aloitin omat henkilökohtaiset opiskeluni tämän ikivanhan ja yleismaailmallisen henkisen yhteyden parissa.

Johdin intiaani- ja shamanismiviikkoja collegessa noin 12 vuotta, mutta nyt vien aihetta myös muille alueille ja autan ihmisiä löytämään shamanismin siemenen, jonka jokaisen ihmisen sielu tunnistaa.

Shamanismi ei tarkoita sitä, että on shamaani, vaan se tarkoittaa itsensä löytämisen polkua. Shamanismi auttaa ihmistä ymmärtämään omaa henkilökohtaista tehtäväänsä elämässä sekä sitä, miten me jokainen olemme osa luomakunnan suurta kuvaa.

Kun saamme yhteyden omaan aitoon itseemme, ymmärrämme paremmin mihin kuulumme ja mitä meillä on tarjota suuremmalle hyvälle. Sillä tavoin meillä on enemmän työkaluja luoda parempi tuleva maailma ja ympäristö.

Alla intiaanien käyttämästä Pyhästä piipusta Parannusseremoniassa.


Pyhä piippu - Canupan legenda

Pyhä piippu, lakotojen kielellä Canupa, on tärkeä yhteyden luomisen väline. Juuri se luo kaikkein syvimmän tietoisuuden. Se luo voimakkaimman yhteyden tietoisuuteen, joka yleisesti tunnetaan intuitiona . Legendan mukaan Canupa tuli ihmisille kauan sitten suuren hädän hetkellä. Se tuotiin ihmisille näyttämään, miten Maan ja kaiken luomiskunnan kanssa tulee elää oikealla tavalla. Lue lisää Canupan legendasta tästä.

Canupan legenda

Canupa tuli ihmisille kauan sitten, kun "lapsenlapsia oli vain vähän". Heimon vanhin näki unen. Ihmisten avunhuudot oli kuultu. Apua oli tulossa. Unessa tätä vanhinta neuvottiin lähettämään nuori mies erämaahan ottamaan vastaan apu, joka oli jo matkalla. Vanhin kertoi unensa heimolleen, ja heimo kokoontui neuvonpitoon. Neuvonpidon aikana päätettiin valita leirin paras nuori mies ottamaan vastaan sen, mitä sitten olikin tulossa.

Nuori mies valmisteltiin ja hän lähti erämaahan. Hänen lähtiessään toinen nuori mies livahti leiristä ja lähti kulkemaan hänen rinnallaan. Tämä toinen oli paha ja halusi vain hyötyä tilanteesta. Hyvä nuori mies salli pahan kulkea kanssaan erämaahan etsiessään jotakin; mitä, hän ei vielä tiennyt.

Jonkin ajan kuluttua miehet kiipesivät kukkulalle, mistä näki maan yli. Etäällä he näkivät jonkin liikkuvan heitä kohti. He odottivat sen tulevan lähemmäs, ja sitten he näkivät, että se oli kaunis nuori nainen, joka kantoi punaista nyyttiä. Kun paha mies näki naisen, hän sanoi, että heidän pitäisi raiskata tämä, koska kukaan ei näkisi tai saisi koskaan tietää sitä. Hyvä mies sanoi, ettei paha saa puhua niin vaan tämän piti ajaa moiset ajatukset päästään, sillä nainen "lähestyi salaperäisellä tavalla". Lopulta nainen ehti miesten luo ja asetti nyyttinsä maahan kuivan biisoninlantakasan päälle. Hän sanoi pahalle miehelle: "Mitä ajattelet? Tule ja tee se."

Hyvä nuori mies katsoi, miten toinen meni naisen luo. Muodostui usvaa, joka peitti sekä naisen että pahan miehen. Usvan keskeltä kantautui ikään kuin kuolevan eläimen huuto. Usva hälveni ja nainen seisoi paikallaan, muuta pahasta miehestä ei ollut jäljellä muuta kuin luut. Kun hyvä mies näki sen, hän pelästyi ja lähti juoksemaan karkuun.

Nainen pysäytti hänet ja neuvoi, että miehen pitäisi panna heimonsa rakentamaan tiipii, jonka oviaukko oli itää kohti. Nainen tulisi leiriin, kun tiipii olisi valmis. Hän sanoi miehelle, että toisi jotakin koko tämän heimolle.

Mies palasi leiriin ja kertoi mitä oli tapahtunut ja selitti, mitä heidän tuli tehdä. Seuraavien päivien aikana tehtävä täytettiin aivan naisen ohjeiden mukaan. Kun se oli tehty, nainen ilmaantui idästä ja tuli kohti tiipiitä. Kävellessään hän pysähtyi neljä kertaa ja nosti kantamansa nyytin päänsä ylle. Neljännen pysähdyksen jälkeen hän astui sisään tiipiihin. Yleensä heimo olisi tarjonnut hänelle jotakin syötävää, mutta nyt heillä ei ollut muuta kuin vettä ja siihen kastettua makeaa ruohoa. Otettuaan veden nainen piti neuvonpidon ja antoi heimolle ohjeet. Hän esitteli Pyhä piipun heille ja selitti, miten sitä piti käyttää rukoilemiseen. Hän myös neuvoi, miten ihmisten tuli elää maan päällä tasapainossa ja harmoniassa.

Ennen lähtöään hän varoitti: "Jos milloinkaan tuhoatte Canupan, kansaanne ei enää ole."

Neuvot annettuaan nainen lähti tiipiistä ja kulki kohti pohjoista. Kulkiessaan ja pysähtyi neljä kertaa ja kieri maan tomussa.

Neljännellä kerralla hän nousi ylös naisena, ja muuttui heimon silmien edessä biisoninvasikaksi ja juoksi pois pohjoiseen.

Heti Valkoisen Biisoninvasikkanaisen mentyä eräs mies astui esiin. Kukaan ei tuntenut miestä eikä ollut koskaan nähnyt häntä. Myös hän antoi heimolle lahjan: ensimmäisen kaarijousen ja nuolet. Sitten hän näytti, miten he itse voisivat tehdä kaarijousen ja nuolia ja saalistaa tehokkaammin.

Siitä päivästä lähtien, niin kauan kuin ihmiset noudattivat Valkoisen Biisoninvasikkanaisen neuvoja, he elivät sopusoinnussa Maan kanssa.

Pyhä piippu toi elämää ja kaarijousi ja nuolet toivat kuolemaa. Tämä on tasapaino.

Salvatori Gencarellen mukaan.

Intiaanien Pyhä Piippu