Katariina Vainionpää

Katariina Vainionpää - Joogapolkuni

Olen aina ollut innokas liikkuja ja vuosien varrella olen kokeillut monia eri liikuntalajeja. Yhteys veteen, yhteys luontoon, vaeltaminen tuntureilla ja vuorilla ovat lähellä sydäntäni. Kehon liikuttaminen on tarjonnut vastapainoa työn haasteille. Noin kymmenen vuotta sitten havahduin siihen, että liikkumisesta tuli usein liian suorituskeskeistä ja se ei aina tuonut riittävää rentoutumista ja palautumista, joskus jopa päinvastoin. Kiinnostuin joogasta.

Polkuni vei Anne Nuotion Astangajoogan kursseille ja Anne Nuotion 200H-joogaopettajakoulutukseen. Koin omakseni opettajani Annen tavan lähestyä Astangajoogaa. Vaikka Astangajooga on voimakasta, sen ei tarvitse olla repivää suorittamista, vaan se voi olla lempeää, virtaavaa kuin vesi, oman kehon hengitystä ja energioita kuuntelevaa. Huomasin, että joogassa pystyn ihanasti liikuttamaan ja voimistamaan kehoani, mutta samalla rentoutumaan täysin sekä kokemaan samantyyppistä yhteyettä, mitä luonnossa ja vaelluksilla olen kokenut. Astangajoogasta tuli oman harjoitukseni perusta.

Myöhemmin joogapolkuni vei minua myös Slow Yogan pariin. Kiinnostuin enemmän joogafilosofiasta sekä Hatha-joogasta laajemmin. Tällä hetkellä olen Janne Kontalan, Emma Slow:n ja Jani Parviaisen RYT-200 joogaopettajakoulutuksessa. Rauhallinen, mutta dynaaminen Slow Yoga on tuonut kehooni lisää vakautta. Slow Yogan ydinsanoma; vakaa keho, vakaa mieli, tuntuu todella toimivan. Olen kiitollinen tästä uudesta haarasta joogapolullani.

Toivon sydämestäni, että saisin opettaa ja jakaa tätä tietoutta sekä joogan tuomaa hyvinvointia jonain päivänä juuri sinulle. Olet mitä lämpimimmin tervetullut tunneilleni.